maanantai 17. heinäkuuta 2017

Ensimmäiset ratsastusjousiammuntakilpailuni


Osallistuin Rutulla lauantaina 15.7 ratsastusjousiammunnan harjoituskisoihin Hempyölin tallilla. Osallistujia oli yhteensä 10 ja sijoituin 7. sijalle. Taulupisteitä sain "huimat" 3 eli osuin kaksi kertaa pistekohtiin tauluissa, saaden toisesta taulusta 1 ja toisesta 2 pistettä. Kyseessähän oli korealainen rata (90 metriä pitkä) ja ensin single shot (1 taulu), sitten double shot (2 taulua, front- ja backshot) ja sitten serial shot (3 taulua). Kaikki pisteeni sain kolmen taulun radalta. Joka radalla menimme 2 laukkaa. Yhteispisteitä tuli 12,06 ja aika oli nopeimmillaan 9,32 (en osunut sillä kerralla).

Ilma oli hyvä ja Ruttu kulki tuttuun tapaansa vakaasti kuin juna, eikä ollut lainkaan kiinnostunut yleisöstä. Tavoitteeni oli saada joka laukalla yksi osuma. Tavoitteeseen en päässyt (en edes lähelle). Osumat jäivät olemattomiksi ja en uskaltanut kunnolla ampua haamutauluun vasemmalle, joten nuolet lensivät oikealta ohi. Lisäksi nokitukseni oli hevosen vauhtiin nähden aivan liian hidas ja vedon pituudellakaan ei voi kehua. Ja kuvistakin huomaa, kuinka jousikäteni jostain syystä lähtee viemään jousta vinoon vedon aikana. Maasta käsin en ole tätä ongelmaa huomannut. No jos jotain hyvää täytyy etsiä niin parannettavaa jäi ainakin ensi kisoihin ja olen oppinut olemaan kevyessä istunnassa Rutun laukassa. Lisäksi olen alkanut luottaa enemmän Rutun jarruihin ja vauhtikaan ei enää pelottanut kuin ennen.

Muiden suorituksia oli kiva seurata. Paikalla oli kaksi supernopeaa issikkaa, joista toinen taisi rikkoa rataennätyksenkin :D Söpöjä poniineja. Vaikkei menestystä kisoista tullutkaan, nälkä kasvaa kokoajan tätä lajia kohtaan ja odotan innolla Alin unkarilaisen radan kurssia Pyölissä 6.8. Itse tulen vain maasta-ampuen, mutta muiden suorituksien seuraamisestakin on isosti hyötyä.
Kaikki ylläolevat kuvat (C) Helena L
Jännä, että jotain khatrantapaista löytyy hevosen selässä, muttei maasta ammuttaessa.Ylläolevat kuvat (C) Susanna Kuusela


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoithan?:)

SM kisakatsomossa ja talkoohommissa

Lauantaina (12.8.2017) lähdin aamuseitsemältä ajelemaan kohti Orimattilaa. Orimattilan raviradalla järjestettiin siis ratsastusjousiammu...